Gästlägenheten: slut på kontant betalning!

Från och med idag så är det slut med kontant betalning när man hyr gästlägenheten.  Istället så kommer du att få en faktura  till  den e-postadress  som du registrerade ditt konto på.

Fakturan kan du betala  via din internetbank precis som vilken annan faktura som helst.

Fakturabetalning gör att vi förändrar lite hur vi hanterar betalningar:

  • Tidigare har regeln varit att betala innan du använder lägenheten. Nu ska du istället betala efter första hyresdatum. Anledningen till detta är att vi vill undvika att behöva  återbetala pengarna i de fall då lägenheten avbokas precis innan första datumet.
  • Antal förfallodagar för fakturor är satt till 60 dagar (svårt att ändra från fall till fall). Detta betyder att om du bokar i väldigt god tid så kan det innebära att du får både en och flera påminnelser innan du ska ha lägenheten.  Så länge du betalar inom rimlig tid efter sista hyresdatum  (7-14 dagar) så kommer det inte att innebära något för dig. Om du däremot dröjer med betalningen  längre än en månad efter att du haft lägenheten, kan fakturan gå till inkasso.
  • iZettle (som vi använder) tar en hanteringsavgift på 10 kronor. Av bokföringstekniska skäl tar vi ut avgiften på första dagen, dvs första dagen i en bokning kommer hädanefter att kosta 210 kronor och övriga dagar 200 kr.

Vi hoppas att denna ändring  ska underlätta och förenkla för både er och oss.

Har ni synpunkter eller frågor, kontakta oss.